Sikkerhed

I SVKR har vi fokus på sikkerhed

Denne side er derfor tænkt som en hjælp til både ryttere og forældre der måtte være nye i hesteverdenen. Du kan blandt andet finde informationer om påklædning og lidt baggrundsviden om hestens adfærd. Det er bestyrelsens mål, at vi herved kan være medvirkende til at højne sikkerheden endnu mere.

Påklædning
I SVKR skal der altid bæres sikkerhedsgodkendt ridehjelm ved ridning på klubbens grund. Fodtøjet skal have glat sål og en lille hæl der hindre foden i at gliden gennem stigebøjlen, hvorved rytteren risikere at hænge fast i bøjlen, skulle man falde af. I al øvrig omgang med hestene, skal der benyttes lukket fodtøj. Hvad angår sikkerhedsvest er dette kun påkrævet i forbindelse med springning og kun for børn og unge under 18 år. Ikke desto mindre kan det være en god hjælp til at styrke sikkerheden omkring rytteren.

Omgå hesten med omtanke!
Hesten er et stort og venligt dyr, men bliver den forskrækket, kan den godt reagere både pludseligt og voldsomt. Det er derfor vigtigt, at du tænker over hvordan du omgås hestene.
For det første bør du altid være bevidst om at hesten er et levende væsen. Uanset hvor rolig og trænet hesten er, kan der naturligvis opstå uforudsigelige hændelser. Dette kan til tider medføre at en rytter falder af. I langt de fleste tilfælde sker der heldigvis ikke noget. Oftest slipper rytteren med forskrækkelsen. Af samme grund, er det også vigtigt at man hurtigt kommer tilbage på hesten, så man ikke bliver bange for at ride.
Udover at være et levende væsen, er hesten også et flokdyr, hvilket betyder, at den som regel vil reagerer på samme måde som de andre heste i hallen/marken. Skulle der være en af hestene som begyder at løbe, kan det derfor være en god idé hvis de andre ryttere tager deres heste op i skridt, så hestene igen falder til ro. Det er vigtigt at man som rytter ikke går i panik, men istedet forsøger at holde hovedet kolt, da dette i sig selv kan være med til at berolige hesten. Husk i det hele taget at omgås hesten med omtanke, så kan de fleste uheld undgås. For eksempel bør du altid lade hesten spise i fred. Undgå at løbe, råbe og i det hele taget larme omkring hestene. Tænk over hvordan du nærmer dig hesten. Brug stemmen så den kan høre du kommer, og tal gerne med den når du omgås den i stalden. Så ved i altid hvor I har hinanden.
I klubbens reglement, kan du læse mere om hvordan vi behandler hestene i SVKR.

Afslutningsvis opfordre vi alle klubbens medlemmer, til at have styr på deres ulykkesforsikring og gør opmærksom på, at klubben ikke har noget erstatningsansvar overfor dens medlemmer.